Skiferie i Saalbach » Hygge, skiløb i verdensklasse & god afterski (2023)

Generelt

Østrigsk hygge, skiløb i verdensklasse og fantastisk afterski

Saalbach-Hinterglemm er en ægte klassiker på det Østrigske skikort, og et af danskernes foretrukne skisportssteder. Med en skiferie i Saalbach får man ganske enkelt et komplet skisportsområde med alt hvad hjertet kan begære. Og da størstedelen af skiløbet foregår i højder mellem 1.000 og 2.000 m.o.h. kombineret med mere end 1.000 snekanoner, er der høj sne-sikkerhed fra slutningen af december og til slut marts.

Derfor skal du tage på skiferie i Saalbach

 • Høj kvalitet og service på Thinggaards egne hoteller med dansk personale
 • Livligt byliv med gode butikker, restauranter og fantastisk afterski
 • Legendarisk skiløb med 270 km pister der er perfekte til dagsture og off-piste
 • Hyggelige hytter i terrænet med masser af østrigsk charme
 • Rigtig godt til familier, par og grupper
 • Thinggaard guider som kan hjælpe dig med alt fra A til Z og aktiviteter som picnic, kælketur m.m. i løbet af ugen

Skiferie i Saalbach » Hygge, skiløb i verdensklasse & god afterski (1)

Thinggaards egne hoteller i Saalbach

Vi anbefaler Pension Eder, som har en af Saalbachs bedste placeringer i den famøse gågade med blot 100 meter til pisten. Vores egetHotel Herzblutmed kun 300m til Schattbergliften har endda ski-in-ski-out hvis vejret tillader det, og er perfekt til skiferien. Om aftenen kan man slappe af i hotellets wellness afdeling med sauna, spa og afslapningsområde eller tage en drink i baren. Det tredje af vores hoteller i Saalbach erHotel Bährenbachhof, der ligedeles ligger kun 300m fra Schattbergliften, også med wellness område optimalt efter en dag på ski. Ligeledes også med ski-in-ski-out.

På Thinggaards egne hoteller kan du altid forvente:

 • Et pris- og kvalitetsniveau som er helt i top
 • Værter med højt serviceniveau
 • God beliggenhed
 • Morgenmad inkluderet
 • Tre-retters menu på hotellerne med halvpension
 • Mulighed for gluten- og laktosefrie madvarer
 • Dejlig varm suppe eller let anretning ved sen ankomst (ved halvpension)
 • Guideservice og dansk personale

Hvordan er skiløbet i Saalbach?

Skiløbet er legendarisk, og med 270 km. sammenhængende pister over 13 bjergtoppe er det ikke så underligt. Pisterne er overvejende lette til middel svære, og den fremragende pistepleje indbyder til cruising på højeste niveau. Her kan alle være med. Dagsture rundt i området hører til dagsordnen. Da dette er rigtig godt sammenbygget, er det største problem egentlig at vælge, hvor dagens tur skal gå hen.

Man kan fx blive på syd- og solsiden, og køre over toppene Bernkogel, Reiter kogel og Reichkendlkopf helt ud til Spieleckkogel og tilbage igen. Måske tager man nordsiden, med Schattberg og Zwölferkogel eller man kører hele turen rundt, enten den ene eller den anden vej. Endelig må man ikke snyde sig selv for en tur til Leogang.

Uanset hvad man vælger, venter fremragende skiløb på en skiferie i Saalbach, og overalt ligger der hyggelige hytter, der indbyder til et lille hvil og noget godt at spise. Den herlige udsigt er inkluderet! Derudover byder specielt nordsiden af Zwölfer og Schattberg på sorte pister, der kan udfordre de bedste, og det er også her, man finder noget ganske interessant offpiste. Her er på skyggesiden kan mansågar finde dybsne flere dage efter snefald. Naturligvis er der også tænkt på snowboarderne, med flere funparks og halfpipes.

Også for nybegyndere og små børn er Saalbach ideel. Faktisk ligger begynder bakken meget tæt på centrum, så det kan ikke være nemmere. Som sagt – Saalbach er i den grad et komplet skiområde. Det samlede antal på 408 kilometer piste giver masser af muligheder for enhver skiløber. Begyndere, familier og eksperter finder alle nedfarter, der matcher deres niveau og humør. Dette betyder også, at uanset skiløbernes niveau er det altid muligt at finde vej ned ad bjerget.

Alt i alt er det nemt at forstå, hvorfor Saalbach er blevet så populær,og er absolut en af de stærkeste destinationer for en skiferie i Østrig.

Med 70 gondoler og lifte, mere end 60 hyggelige skihytter, funparker, en freeridepark, oplyste pister og kælkebakker er dette et af de bedste områder i Alperne. Læs mere om de fire områder nederst på siden.

Saalbach er en livlig by

Saalbach by er ikke mindre legendarisk. Den bilfri hovedgade summer af liv stort set døgnet rundt. Her er masser af barer, restauranter, cafeer og butikker. Når talen falder på Saalbach, kommer man ikke uden om at nævne afterski – en disciplin, hvor Saalbach er absolut førende. Et besøg på den berømte Hinterhagalm er et must. Eller prøv en af de mange barer. Her er alt fra op-på-bordet lokaler, til hyggelige cafeer, hvor man i festligt lag kan lade dagens oplevelser bundfælde sig.

(Video) Guidernes guide til Sölden

Hen på eftermiddagen fyldes gaderne af glade feriegæster, der kan besøge de mange butikker eller fejre dagens bedrifter på en af de anerkendte afterskibarer. Den charmerende skiby er gang på gang blevet kåret til et af de bedste og vildeste steder i Østrig til at fejre en veloverstået dag på ski.

Når det kommer til middagsmuligheder, tilbyder både Saalbach og Hinterglemm et bredt udvalg lige fra pizza til gourmet. Udover fantastisk skiløb, spisesteder og spændende shopping tilbyder byen også en række andre aktiviteter.

Andre aktiviteter

Har du mere energi tilbage, så prøv en snescooter pa Saalbachs snowmobil bane eller en køretur i go-cart på is. Er du til mindre fart vil en hyggelig aften på kælkebakken eller en sjov aften med venner eller familie på keglebanen måske friste. Ung eller gammel, voksen eller barn, her er simpelthen noget for alle.

 • Azits Bräu Bryggeri
 • Snaps Bryggeri
 • Ski museum Heimathaus
 • Snescooter
 • Paragliding
 • Natskiløb
 • Snowtubing
 • Sne gokart
 • Kælkning
 • Timoks Alpine rutsjebane

Skiløb for børn

Saalbach har, ligesom de fleste andre østrigske destinationer, både børne- og nybegynder pister, og derfor perfekt til en skiferie med børn. Lifterne er placeret i bunden af ​​byen, hvilket gør det til et let tilgængeligt og perfekt sted at samles.

For enden af ​​børnebakken er Bauers Schialm, hvor det er muligt at mødes til frokost med børnene efter en formiddag på skiskolen. Desuden er der adskillige andre pister for de yngste i terrænet, som er lette at tilgå.

Vi anbefaler, at du besøger de to fantastiske attraktioner kaldet “Funslope Zwölfer” og Funslope U-Bahn. Med sjove twisters, bankede sving og bølger forvandler de to Funslopes hver dag på bjerget til en uforglemmelig oplevelse. Samlet set er destinationen familievenlig.

Afterski i topklasse

Den verdensberømte afterski har flere gange vundet priser for at være det bedste sted at nyde en vellykket dag på ski. Hvis du er interesseret i schlagermusik, en lokal drink og lidt sjov dans i dine skistøvler, er dette uden tvivl et sted for dig! Afterskien i Saalbach er et af de vildeste og bedste steder i Østrig. Men bare rolig – hvis du foretrækker at nyde din øl eller glühwein i mere rolige omgivelser, er mulighederne mange.

Vi kan anbefale Turmfalke, som er en klassisk østrigsk bar med en stor terrasse og udsigt over bjergene. Hvis du rejser med børn, er dette tilmed et meget bekvemt sted, da det er placeret øverst ift. børnepisten.

Så hvad er de bedste afterski-steder? Listen er lang, da antallet af ​​afterski-barer er uendelig. Ikke desto mindre har vi valgt nogle af de mere vilde og skøre favoritter til dig:

 • Hinterhag
 • Underbar
 • Ötzi-bar

Find Saalbach på Google Maps

Skal du udregne afstanden og finde ruten til Saalbach, hvis du skal køre selv anbefaler vi Google Maps. Her kan du også finde den nærmeste lufthavn og udregne afstanden.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Kender du til de fire byer som er en del af det berømte skicirkus? Områderne er helt fantastiske og har hver især deres egne fordele. Bliv klogere på skiområderne nedenfor og se hvor du helst vil starte din skiferie.

(Video) Guidernes guide til Val Thorens

Saalbach-Hinterglemm

Oprindeligt fandt skiløbet sted i Glemm-dalen, hvor Saalbach og Hinterglemm ligger side om side. Her er det muligt at nyde sydsiden med færre stejle bjergsider, alt imens solen pryder pisterne. Pisterne er for det meste røde og blå og strækker sig gennem skovområder. På nordsiden er der mere stejlt og skyggedomineret, hvilket betyder, at det ofte er gode og sorte nedfarter, som holder sig knasende og perfekte i løbet af dagen. Denne side af dalen er ikke forbeholdt eksperter, men kræver flere tekniske færdigheder for at få den fulde oplevelse. Som nævnt giver området generelt mulige veje rundt i hele terrænet, næsten uanset niveau.

På den anden side er det muligt at prøve en lille offpiste mellem pisterne i hele området. Her finder du også freestyle parken Nightpark, som har rails og kickers til alle niveauer. Det er et perfekt sted at træne både dag og aften. I sig selv er det et rigtig godt skiområde. Her kan hele familien eller gruppen nyde en god skifere.

Leogang

Fra Saalbach er det let at få adgang til nabodalen Leogang på skiene. På grund af den nordvendte placering uden stærk sol hele dagen finder du ofte gode og sprøde piste her. Det er også her den store Nitro-funpark ligger placeret mellem Muldenbahn og Asitzgipelbahn. Leogang er helt klart et besøg værd.

Fieberbrunn

Siden 2016 har det været muligt at stå på ski fra Hinterglemm-området og videre til Fieberbrunn. Her vil du opleve hovedstaden for frisk puddersne, hvis vejret tillader det. Det er også her, Freeride World Tour afholder konkurrencer for de professionelle freeride skiløbere hvert år. Hvis du foretrækker de brede planker, er dette et godt sted med let tilgængeligt off-piste terræn. Desuden er der et fedt skovområde, som er perfekt til dage hvor det er snevejr. Samtidig er der massere af muligheder på de solrige dage, hvor du hurtigt kommer over trætoppene og nyder udsigten over dalen.
Selvom dette område er et par hundrede meter lavere end Saalbach, får Fieberbrunn mere sne. På grund af placeringen lidt længere mod nord og sin skyggefuld side forbliver sneen kold, sprød og forbløffende god hele dagen. Her er der snesikkert!

Godt at vide: Generelt kommer flertallet af de, der besøger Saalbach ikke for at stå off piste. Dette er en fordel for de skiløbere, der er sultne efter frisk puddersne.

Hoteller

Indkvartering i Skiferie i Saalbach

I Skiferie i Saalbach tilbyder vi indkvartering på følgende lejlighedskomplekser, pensioner og hoteller:

Bergers Sporthotel

Haus Glemmy / Top

Hotel Bärenbachhof

Hotel Eva Village

Hotel Herzblut

Hotel Neuhaus

Hotel Panther

Hotel Saalbacher Hof

JUFA Alpenhotel Saalbach

Lorivita Residenz Saalbach

Pension Böhmerwald

Pension Eder

Pension Schattberg

Saalbacher Perle

Fakta

Fakta om skiområdet

Antal piste km270 km
Længste nedfart7 km
Blå pister140 km
Røde pister112 km
Sorte pister18 km
Langrends pister12 km
Antal lifte121
Liftkacapitet89.000 per/t
Off pisteJa
Fun/snowparkJa
Gletscher skiløbNej
Højeste punkt2.100 m

Fakta om destinationen

By m.o.h1.003 m
Afstand fra København1.160 km
Afstand fra Kolding1.194 km
Nærmeste lufthavnSalzburg (86 km)
Nærmeste togstationWörgel (94 km)
GuideserviceJa
Skiudlejning

Skileje i Saalbach

Her kan du får et overblik over priserne på leje af ski- og snowboard udstyr. Priserne afhænger af antal dage og type af udstyr, som du ønsker at leje. Det er vigtigt at vælge det rette udstyr, som passer til dine evner og behov. Valg af udstyr har stor betydning for din oplevelse på pisten og vi rådgiver derfor naturligvis gerne herom. Det er altid muligt at tilvælge skileje ved online booking.

Læs hvad der er vigtigt, i forbindelse med skileje her.

Komplet skilejeer til dig som ønsker at leje hele pakken, f.eks. ski, stave og støvler.

Ski + staveer til dig som selv har støvler og dermed kun ønsker at leje ski og stave.

Komplet skileje3 dage4 dage5 dage6 dage7 dage8 dage
VIP *****925,-1.150,-1.350,-1.475,-1.475,-1.550,-
VIP ****750,-950,-1.100,-1.275,-1.275,-1.350,-
VIP ***675,-850,-1.000,-1.100,-1.100,-1.150,-
VIP **475,-575,-675,-750,-750,-825,-
Ung VIP (13-17 år)700,-875,-1.050,-1.200,-1.200,-1.275,-
Ung TOP (13-17 år)650,-800,-975,-1.075,-1.075,-1.125,-
Barn indtil 12 år450,-550,-625,-700,-700,-750,-
Leje af ski og stav3 dage4 dage5 dage6 dage7 dage8 dage
VIP *****750,-900,-1.025,-1.175,-1.175,-1.250,-
VIP ****575,-725,-850,-975,-975,-1.050,-
VIP ***475,-600,-700,-775,-775,-825,-
VIP **350,-425,-500,-575,-575,-625,-
Ung VIP (13-17 år)550,-700,-825,-925,-925,-975,-
Ung TOP (13-17 år)500,-625,-750,-800,-800,-850,-
Komplet snowboard3 dage4 dage5 dage6 dage7 dage8 dage
VIP *****750,-925,-1.100,-1.250,-1250,-1.300,-
TOP675,-850,-975,-1.075,-1.075,-1.150,-
Ung VIP (13-17 år)550,-675,-800,-925,-925,-975,-
Ung TOP (13-17 år)500,-625,-725,-800,-800,-850,-
Barn indtil 12 år400,-500,-600,-675,-675,-725,-
Leje af hjelm115,-140,-160,-175,-175,-195,-

*Alle priser er listet i danske kroner.

Skiskole

Skiskole

Skiskoleundervisning er noget alle kan have gavn af, hvad end man er begynder, øvet, voksen eller barn. Vi tilbyder skiskole og privatundervisning i samarbejde med en lokale skikole i Saalbach.

Læs hvad der er vigtigt, i forbindelse med at tage på skiskole her.

Thinggaard kan tilbyde skiskole, men det er på forespørgsel. Du er velkommen til at ringe eller skrive til os for priser og muligheder.

Pistekort

Skiferie i Saalbach » Hygge, skiløb i verdensklasse & god afterski (2)

Liftkort

Tilkøb af ekstra dage på liftkort i Saalbach

Priserne på liftkort er inddelt i 2 perioder: lavsæson og højsæson.

Lavsæson: 01.12-16.12-2022 & 11.04-18.04 2023

LiftkortAlder4 dage5 dage7 dage8 dage
Barn6-15 år180,-345,-101,-202,-
Ungdom16-18 år275,-525,-155,-305,-
Voksen19-99 år367,-697,-210,-410,-

Højsæson: 17.12.2022-18.04 2023

LiftkortAlder4 dage5 dage7 dage8 dage
Barn6-15 år205,-388,-110,-222,-
Ungdom16-18 år305,-580,-180,-335,-
Voksen19-99 år403,-770,-225,-440-

– Liftkort kan altid tilkøbes hjemmefra.
– Aldersgruppen 0-6 år er gratis og betaler kun 50,- for selve kortet.
– Prisen gælder for gæstens alder ved rejsens begyndelse.
– Alle priser er listet i danske kroner.

Få et tilbud

Få et tilbud til Skiferie i Saalbach

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 22/04/2023

Views: 6724

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.